BURSA / YILDIRIM - Mehmet Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mehmet Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi

MİLLET MAHALLESİ CENGİZHAN CADDESİ NO15 YILDIRIM / BURSA
Vizyon
Öncelikle; Ülkemizin ihtiyaç duyduğu ahlaki erdeme sahip, sosyal ilişkileri üst seviyede, kültürel değerlerle donatılmış, manevi davranış kimliği olan, ufku ve hayal gücü geniş, sabırlı, ilmin ve bilginin değerini bilen, Allah’ın ilim sıfatına vakıf, liyakat sahibi, din, vatan, millet duyguları yoğun, akademik bilgisini üretime dönüştürebilen altyapıya sahip, erdemli insan yetiştiren bir kurum olmak.
Misyon
Tahrip değil imar eden, çözüm odaklı düşünen, manevi değerleri özümsemiş, bilginin kıymetini bilen, milli değer konusunda hassas, farklılıkları özümsemiş, hedefleri olan, cesur, bilgili, ahlaki erdeme sahip, düşünerek gelecek planlaması yapan, örnek şahsiyetler yetiştirmek . İlkelerimiz 1-) Rahatça duygu ve düşüncelerini ifade edebilme önceliğimiz. 2-) Sevgi ve Saygıya dayalı İletişim. 3-) İlmin kıymetini bilme. 4-) Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz düsturumuz. 5-) Girişimci ve Mütefekkir özelliği ön planda olma. 6-) Düşünce ve Fikirlere değer verme. 7-) Bilgiyi paylaşma ve üretime dönüştürme. Değerlerimiz • Huzur • Sevgi ve Saygı • Samimiyet • Güvenilirlik • Maddi ve Manevi Temizlik • Üretkenlik
Başarılar
Okulumuz öğrencilerinden Can ALIK Uzak doğu sporu olan Wushu Türkiye okullar arası şampiyonada TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ MADALYASI ALMIŞTIR. 2016 YGS Okul başarılı öğrencilerimizin aldığı puanlar Ygs-1:341 ygs-2:344 ygs-3:359 ygs-4:353 ygs-5:357 2016 yılı YGS başarı yüzdemiz %96 Sınava giren 194 öğrencimizden sekiz kişi baraj altında kalmıştır.Diğerleri 180 ve üzeri puan alarak LYS´ye girmeye hak kazanmışlardır.
TEKLİ EĞİTİM YAPILMAKTADIR.
KOLORİFER/DOĞALGAZ
Ulaşım
KENT MEYDANINDAN VATAN-MİLLET DOLMUŞLARIYLA, HEYKELDEN 20 ve 20/A NOLU ÖZEL HALK OTOBÜSLERİYLE OKULUMUZA ULAŞILABİLİR.
OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNİ TAŞIYAN ÖZEL SERVİSLER MEVCUTTUR.
Yerleşim Yeri
OKULUMUZ BURSA İLİ, YILDIRIM İLÇESİ VATAN-MİLLET MAHALLESİ BÖLGESİNDEDİR.ANKARA YOLUNUN ALT KISMINDADIR.YAKINIMIZDA BURSA / YILDIRIM - YILDIRIM BELEDİYESİ HACI MEHMET ZORLU ÖZEL EĞİTİM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ, MİLLET MAHALLESİ MUHTARLIĞI VE AİLE HEKİMLİĞİ BULUNMAKTADIR.
3 KM-2 KM
Kontenjan Bilgileri
ORTAOKUL ERKEK ÖĞRENCİ SAYISI: 268 ORTAOKUL KIZ ÖĞRENCİ SAYISI:297 LİSE ERKEK ÖĞRENCİ SAYISI: 268 LİSE KIZ ÖĞRENCİ SAYISI: 289 TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI: 1140
Okulun Sınav Başarı Durumu
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
GEÇEN YILLAR : %50 2016 YILI İNŞA ALLAH ÇOK DAHA YÜKSEK OLACAĞI YGS BAŞARIMIZDAN ANLAŞILMAKTADIR.
GÜREŞ,VOLEYBOL BASKETBOL VE SATRANÇ.
BİLİM ŞENLİĞİ VE MATEMATİK YARIŞMALARI DÜZENLENMEKTEDİR.
UYGULAMA ERKEK VE BAYAN MESCİDİMİZ MEVCUTTUR.